İstanbul’un Sarayları ve Saray Kültürü

Kategori: Dersaadet Sohbetleri - Tarih: 9 Ekim 2019 11:14
İstanbul’un Sarayları ve Saray Kültürü

İstanbul Tarih ve Kültür Derneği’nin düzenlediği Dersaadet Sohbetleri’nde 2019 yılının ilk programında Ekim ayındaki konuğu Tarihçi Osman Nihat Bişgin oluyor. Program 10 Ekim Perşembe günü Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda gerçekleşecektir.

Fatih Sultan Mehmed'in İstanbul'u fethi sonrası imar edilen Saray-ı Atik ve Saray-ı Cedid (Topkapı Sarayı) devletin uzun yıllar idari merkezi olmuştur. 19. yüzyılda Dolmabahçe, Beylerbeyi, Yıldız Sarayları ve devlet erkanının kullanmış olduğu kasırlar ile İstanbul'un Saraylarına ve Kasırlarına Yolculuk yapacağımız gibi, Tarihçi Osman Nihat Bişgin’in nev-i şahsına münhasır anlatımıyla Saray Kültürü hakkında da bilgi sahibi olacağımız bu kıymetli programımıza davetlisiniz.

Etkinliğimiz ücretsiz olup, herkesin katılımına açıktır

 

Osman Nihat BİŞGİN Kimdir ?

1986'da İstanbul'da doğdu. 2009 yılında İstanbul Üniversitesi ingilizce öğretmenliğinden mezun oldu. Aynı Üniversitede Yakınçağ tarihi yüksek lisansını Seyyid Ali Efendi'nin Fransa sefareti isimli tez çalışması ile tamamladı. Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi Siyaset ve Sosyal bilimler programında doktora ögrencisidir. Uzun süredir Milli saraylarda rehberlik faaliyetinde bulunmaktadır. Iyi düzeyde İngilizce, Fransızca ve orta düzeyde Arapça bilmektedir.

http://istanbultarih.com/haberprint/istanbul-un-saraylari-ve-saray-kulturu-10330.html