Ayasofya’ya Nüfuz Ediyoruz

Projeler 6 Kasım 2023 09:34
Videoyu Aç Ayasofya’ya Nüfuz Ediyoruz
A
a

İstanbul Tarih ve Kültür Derneği ile Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Ayasofya Araştırmaları Merkezi işbirliğinde Tarihçi Yazar İbrahim Akkurt rehberliğinde 5 Kasım 2023 Pazar günü tarih severler Ayasofya Medresesi’nde bir araya geldi.


Ayasofya’nın tarihi, mimarisi, kültürel ve siyasi yönlerini öğrenmek için tertip edilen “Ayasofya’ya Nüfuz Etmek” isimli program için katılımcılar ikinci programda Ayasofya’da buluştular.

Tarihçi Yazar İbrahim Akkurt’un “Kadim Mabed Ayasofya’nın 1500 Yıllık Hikayesi” başlıklı sunumunda Ayasofya’nın tarihi, sanat tarihi, siyasi tarihi, mimari yönleri hakkında bilgiler verildi.


Sunumdan sonra Medrese bahçesinde verilen ikramlar ile programa devam edildi.


İkram sonrası Ayasofya Medresesi, Ayasofya-i Kebir Camii-i Şerifi, Sıbyan Mektebi, Muvakkithane, Padişah Türbeleri, Sebiller, Şadırvan, Güneş Saatleri, İmaret, Hünkar Kasrı gibi Ayasofya Külliyesi’ni oluşturan yapılar hakkında yerinde bilgiler verildikten sonra program nihayete erdi.




Tarihçi Yazar İbrahim Akkurt rehberliğinde her ayın ilk Pazar günü 09:00 – 12:30 saatlerinde gerçekleşecek “Ayasofya’ya Nüfuz Etmek” programlarının üçüncüsü 3 Aralık 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek olup, geziye kayıtlar 13 Kasım Pazartesi günü ilan edilecektir.
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

duyurular DUYURULAR
editörün seçtikleri EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

İstanbul'dan Dünya'ya Tarih'in İzinde