İstanbul’un Parlayan Yıldız’ındaydık 

İstanbul Gezileri 16 Eylül 2024 22:42
Videoyu Aç İstanbul’un Parlayan Yıldız’ındaydık 
A
a

15 Eylül Pazar Günü İstanbul Tarih ve Kültür Derneği olarak gerçekleştirdiğimiz “Yıldız Sarayı ve Çevresi” gezimiz muhteşemdi.

Sultan İkinci Abdülhamid ve dönemi ile özdeşleşen Yıldız Sarayı’nın tarihsel sürecini, mimari yapısını ve yaşanmışlıklarını “İstanbul’un 100 Sultan İkinci Abdülhamid Eseri” kitabının da yazarı olan Tarihçi Rehber İbrahim Akkurt’tan dinledik.





Zaman zaman hatıratlardan ve şiirlerden de beslenen anlatımda, sarayda yaşayan hadiseler üzerinden dönem okuması yaptık. Yıldız Fotoğraf Albümleri vasıtasıyla kıtalar arası 100 yıllık bir yolculuğa çıkma imkanımız oldu.




Yıldız Hamidiye Caminde mimari, sanat ve estetik bizi misafir etti. Sultan İkinci Abdülhamid’in namazlarını kıldığı hünkar mahfili adeta büyüleyici idi.




Yıldız Suikastini dinlerden adeta o menfur hadiseyi yeniden yaşadık. Şeyh Zafir Külliyesi ve külliyenin bir unsuru olan Ertuğrul Tekke Camii ile gezimiz nihayete ermiş oldu.


Gezimize iştirak eden birbirinden kıymetli misafirlerimize, Rehberimiz Tarihçi Yazar İbrahim Akkurt’a  , Koordinatörümüz Mesud Akyüz’e, Muhammed Arslan'a ve İstanbul Tarih ekibine en kalbi teşekkürlerimizi sunarız.

İstanbul Medeniyeti Tarih Gezilerimiz tüm hızıyla devam edecektir 



#istanbul #istanbultarih #istanbulmedeniyetitarihgezileri #yıldızsarayı #yıldızgezisi #istanbulge
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

duyurular DUYURULAR
editörün seçtikleri EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

İstanbul'dan Dünya'ya Tarih'in İzinde