Ayasofya'ya Nüfuz Etmek - Seminer ve Gezi Programı

İstanbul Gezileri 20 Şubat 2024 14:26
Videoyu Aç Ayasofya'ya Nüfuz Etmek - Seminer ve Gezi Programı
A
a

İstanbul Tarih ve Kültür Derneği ile Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Ayasofya Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ortaklığında Tarihçi-Yazar İbrahim Akkurt rehberliğinde Ayasofya Gezileri devam ediyor...

Muhteşem mimarisi, büyüklüğü ve işlevselliği yönünden dünyanın sayılı eserlerinden birisi kabul edilen Ayasofya, Dünya Mimarlık Tarihi’nin günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış en önemli yapılarından birisidir. Hem 916 yıl kilise olarak kullanılan Doğu Roma döneminde, hem de 482 yıl cami olarak hizmet veren Osmanlı döneminde şehrin en kıymetli hazinesi olarak görülen Ayasofya, İstanbul’un en fazla ziyaret edilen mekanlarının başında gelmektedir.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Ayasofya Araştırmaları Merkezi ile İstanbul Tarih ve Kültür Derneği ortaklığında gerçekleştirilecek “Ayasofya’ya Nüfuz Etmek" Gezileri ile Ayasofya’nın tarihi, Ayasofya Külliyesi’ni oluşturan yapılar hakkında bilgi verilmesi suretiyle Ayasofya’nın mimari mirası ve kültürel değerine yönelik bir bilinç oluşturulması amaçlamaktadır.

3 Mart Pazar günü 09:00 – 12:30 saatleri arasında Tarihçi - Profesyonel Rehber İbrahim Akkurt rehberliğinde Ayasofya Medresesi’nde Ayasofya’nın tarihine ilişkin verilecek seminer sonrası saha çalışmasıyla Ayasofya Külliyesini oluşturan yapılar yerinde görülüp mekanlar hakkında detaylı bilgi verilecektir.

Programa başvurular 26 Şubat 19:00’da online olarak, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Ayasofya Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin resmî web siteleri üzerinden açılacak kayıt formu doldurularak gerçekleştirilecektir.

Gezi programı kontenjanı 30 kişi sınırlı olup katılımcılardan herhangi bir ücret talep edilmemektedir.




1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

duyurular DUYURULAR
editörün seçtikleri EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

İstanbul'dan Dünya'ya Tarih'in İzinde