İstanbul Okumaları 1.Program - Boğaziçi'nde Kırk Yılım

Kitap Okumaları 5 Eylül 2024 13:20
Videoyu Aç İstanbul Okumaları 1.Program - Boğaziçi'nde Kırk Yılım
A
a

“İstanbul üzerinden kazandırılacak; şehri tanıma, kültürel mirası koruma bilinci, kültürel etkinlikler yapma ve katılım alışkanlığı yani bir bütün olarak şehir kültürü edinme, ülkemiz açısından müthiş bir kültürel dönüşümün habercisi olacaktır. Çünkü değer yaratıcı ve dönüştürücü olan, eğitimli insandır.” sözünü düstur edinerek her ay İstanbul ile ilgili kitaplar okumak ve okum

Katılım Şartları
Okunacak kitaplara sahip olanların herhangi bir ücret ödemesine gerek yoktur. Katılımcıların kitapları kendilerinin temin etmesi gerekmektedir. Katılım Ücretsizdir, kayıt olmanız yeterlidir.
Katılımcılar verilen kitabı okumakla yükümlüdür, okunmaması durumunda ve disiplinsiz davranışlarından dolayı projeden çıkartılabileceklerdir. 


Programın Uygulaması
Yıllık çizelgede belirtilen kitaplar katılımcılar tarafından temin edilir, belirtilen vakit içerisinde okunur ve Kitap Analiz Toplantısında bir moderatörün liderliğinde, katılımcılar kitaptan aldıkları notları, katıldıkları veya itiraz ettikleri bölümleri konu bütünlüğü içerisinde paylaşır. Her ay Kitap Analiz Toplantısı yapılır.



Boğaziçi’nde Kırk Yılım

“Boğaziçi dünyadaki en güzel manzaralı yerlerden biridir. Bunda hiç şüphe yoktur. Yüzyıllar boyunca insanların bütün hoyratlığına, kabalığına, saldırılarına rağmen kendisini kısmen de olsa koruyarak doğal güzelliğini cömertçe bize sunmaya devam etmektedir. Eski bir tabir vardır: ‘Cami yıkılsa da mihrap yerinde kalır!’ İstanbul ne kadar kötü kullanılırsa kullanılsın, şehrin mihrabı olan Boğaziçi hâlâ ve her şeye rağmen güzeldir.” Haluk Dursun, Boğaziçi’nde Kırk Yılım’da daha küçük bir çocukken Naima Sultan Yalısı’nda geçirdiği bir geceyle başlayıp ömrü boyunca süren Boğaziçi sevgisini samimi ve zarif bir üslupla dile getiriyor. Boğaziçi’yle ilgili deneyimlerini, hatıralarını, duygularını süzerek yazdığı bu denemenin merkezine “Boğaziçi’nde Yaşama Sanatı”nı yerleştiriyor. Boğaz’ın insanlarını, balıklarını, kuşlarını, ağaçlarını, şarkılarını sevgi ve heyecanla anlatıyor. Boğaziçi medeniyetine dair bilgi birikimini yaşamından kesitlerle birleştirerek Boğaz’da yaşam zevkine okuyucularını da ortak ediyor.

Kayıt için linke tıklayınız: https://forms.gle/vUDPFZRGN6w6EXkB7 
1000
icon
İstanbul Tarih 12 Eylül 2024 16:10

Merhaba Kitap Okumaları ile ilgili her ay yeni kontenjan belirlenip ilan edilecek. Kayıt olup katılım sağlayabilirsiniz.

0 0 Cevap Yaz
Nuray solmaz 12 Eylül 2024 00:19

Kitap okumalarına nasıl dahil olabiliriz

0 0 Cevap Yaz
duyurular DUYURULAR
editörün seçtikleri EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

İstanbul'dan Dünya'ya Tarih'in İzinde