İstanbul Okumaları 2.Program - Aziz İstanbul

Kitap Okumaları 16 Eylül 2024 10:44
Videoyu Aç İstanbul Okumaları 2.Program - Aziz İstanbul
A
a

Her ay İstanbul ile ilgili bir kitap okuyup, oluşturacağımız İstanbul Okumaları grubumuzda analiz ederek kültür ve medeniyet dünyamızda yolculuğa çıkıyoruz. İkinci kitabımız İstanbul Şairi Yahya Kemal Beyatlı’nın “Aziz İstanbul” kitabı.

14 Ekim Pazartesi günü gerçekleştireceğimiz etkinliğimize katılım ücretsiz olup, kontenjan 15 kişi ile sınırlı olacaktır.

Yahya Kemal için İstanbul tabii güzelliğinin yanında, Türk milletinin fizyolojik olarak kazandığı mükemmeliyet, kültür ve medeniyete vardığı seviyeyi gösteren bir şehirdir. Bu sebepten olmalı ki o, İstanbul'u çok sever, onun içinde yaşamaktan, onu keşfetmekten büyük zevk duyar. Türk kültür ve edebiyatında İstanbul'un manasını ilk kavrayan yazar, Yahya Kemal'dir.

Katılım Şartları
Okunacak kitaplara sahip olanların herhangi bir ücret ödemesine gerek yoktur. Katılımcıların kitapları kendilerinin temin etmesi gerekmektedir. Katılım Ücretsizdir, kayıt olmanız yeterlidir.
Katılımcılar verilen kitabı okumakla yükümlüdür, okunmaması durumunda ve disiplinsiz davranışlarından dolayı projeden çıkartılabileceklerdir. 


Programın Uygulaması
Yıllık çizelgede belirtilen kitaplar katılımcılar tarafından temin edilir, belirtilen vakit içerisinde okunur ve Kitap Analiz Toplantısında bir moderatörün liderliğinde, katılımcılar kitaptan aldıkları notları, katıldıkları veya itiraz ettikleri bölümleri konu bütünlüğü içerisinde paylaşır. Her ay Kitap Analiz Toplantısı yapılır.

Kayıt için linki tıklayınız: https://forms.gle/a5TmX8n6Fqp6H8PR9



1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

duyurular DUYURULAR
editörün seçtikleri EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

İstanbul'dan Dünya'ya Tarih'in İzinde