10:30’da başlayan programımız Çanakkale Şehidlerimizin anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Dr. Halil Ersin Avcı hocamızın hazırlamış olduğu “Çanakkale Zaferi ile ilgili Sinevizyon Gösterimi”nin ardından, programda sırayı Tarih Topluluğu adına açılış ve selamlama konuşmaları yer aldı. Konuşmalardan önce Tarih Topluluğu’nun yapmış olduğu faaliyetleri anlatan “Tarih Topluluğu Tanıtım Klibi” izlendi.
Tarih Topluluğu Başkanı İbrahim Akkurt ve Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fahamettin Başar
Tanıtım klibinin ardından, Tarih Topluluğu Yönetimi adına açılış konuşmasını yapmak üzere Tarih Topluluğu Başkanı İbrahim Akkurt söz aldı. İbrahim Akkurt yaptığı konuşmasında, Çanakkale Zaferimizden, Çanakkale’de ortaya konan eşsiz mücadeleden, Tarih Topluluğu faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Akkurt, “Aziz şehidlerimizi rahmetle anıyoruz. Bizlerin de o ecdada layık evlatlar olabilmemizi Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum” sözleriyle konuşmasına son verdi.
Tarih Topluluğu Başkanı İbrahim Akkurt’un konuşmasından sonra programda sırayı Tarih Bölümü 3.Sınıf Öğrencisi Hasan Ünlü’nün, İstiklal Şairimiz Mehmed Akif Ersoy’un kaleme aldığı “Çanakkale Şehidlerine” isimli şiirini okumasıyla devam etti.
Programımıza Rektörlükteki Toplantısından ötürü geç katılan Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fahameddin Başar Hocamızın Selamlama Konuşması ile devam edildi. Prof. Dr. Başar “ Böylesine Tarihi bir gün ancak Tarih Topluluğu’na yakışır. Programı tertip etmelerinden dolayı Tarih Topluluğu Yönetimini kutluyorum” diyerek sözlerini bitirdi.
İrfan Bulut ve Hasan Ali Yücel Müzik Korosu’nun Çanakkale ile ilgili bir müzik ziyafetinden sonra, İrfan Bulut’un okuduğu “Dur Yolcu” şiiri ile programımız devam etti. Program sunucusu arkadaşımız Harun Korkmaz’ın ifadesiyle ısınma turları sonra sırayı “Uluslararası Rekabette Çanakkale Savaşları” isimli konuşmasını yapmak üzere Prof. Dr. Ali Arslan ve “Çanakkale Ruhu” isimli konuşmasını yapmak üzere Dr. Halil Ersin Hocalarımız aldı.
Prof. Dr. Ali Arslan, Çanakkale Savaşı’nın bütün doğu milletlerinin emperyalist batıya karşı vermiş olduğu büyük ve onurlu bir mücadele olduğunu söyledi. Osmanlı’nın savaşa girmek mecburiyetinde olduğunu belirten Arslan, dünyayı kasıp kavuran bu ateşin neresinden dönülürse kardır diyerek Osmanlı’nın savaşı ucuz atlatmaya çalıştığına değinmiştir.
Dr. Halil Ersin Avcı ise Türk İstiklal Marşı’nın Korkma! diye başladığına dikkat çekti. Çanakkale’de ki hem askeri hem de diplomatik başarılara değinen Avcı, Çanakkale’nin bu milletin istikbali için son derece önemli olduğuna vurgu yaptı.
Programın sonunda, programa katılım ve katkılarından dolayı Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fahameddin Başar, Prof. Dr. Ali Arslan, Doç. Dr. Ali Fuat Örenç, Yrd. Doç. Dr. İsmail Mangaltepe ve Dr. Halil Ersin Avcı Hocalarımıza Tarih Topluluğu Yönetimindeki arkadaşlarımız tarafından birer plaket takdim edildi.
Çanakkale programının sonunda izleyicilere Çanakkale ile ilgili hazırlanan broşür takdim edildi. Salonun girişine kurulan stantlarda ise Halil Ersin Avcı Hocamızın “ Çanakkale Ruhu” isimli kitabına ve Topluluğumuz bünyesinde çıkan “İstanbul Tarih Bülteni” isimli dergimize yoğun talep vardı. Geniş bir katılımın olduğu bu önemli program bir bayram havasında coşkuyla kutlandı.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...