İstanbul'u Keşfetmek için "Bakıp Da Göremediklerimizle İstanbul"

Kitap Tanıtımı 28 Şubat 2019 21:53
Videoyu Aç İstanbul'u Keşfetmek için "Bakıp Da Göremediklerimizle İstanbul"
A
a

Tarihçi-Yazar İbrahim Akkurt'un 3.kitap çalışması "Bakıp da Göremediklerimizle İstanbul" Yeditepe Yayınevi'nden yayımlanarak okuyucusu ile buluştu.

Önsöz'den...

“Tarih sadece tarih kitaplarından ve anlatılardan öğrenilemez. Toprağa dokunarak mekânların ruhunu okumak, hissetmek de gerekir”
 Yahya Kemal Beyadlı
 
 
Sevdalılarının rüyalarını süsleyen, maddi manevi zenginliklerinden dolayı şükre vesile olan, bünyesinde vücuda gelen eserlerin bânilerine medyun-ı şükran duyulan Aziz şehir İstanbul…
 
Tarihi hadiselere ve önemli şahsiyetlere, ilginç efsanelere, birbirinden kıymetli mimari eserlere ev sahipliği yapan İstanbul, tarih boyunca cazibesini kaybetmeyip,  insanlığın odak noktası olmayı başarabilmiş nadir şehirlerdendir. Bundan dolayıdır ki; dünya şehirleri arasında 1592 sene (330 yılından 1922 yılına kadar) kesintisiz başkent olmuş başka bir şehir bulunmamaktadır.Roma’dan Bizans’a, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e medeniyetlerin beşiği olmuş İstanbul, Konstantin tarafından kurulmuş, Fatih, Bâyezid ve Kanuni tarafından ruh üflenip şaha kaldırılmış, Üçüncü Mustafa ve İkinci Abdülhamid Han tarafından da günümüze taşınmıştır. Yahya Kemal’in; “yaşayış ve mimari olarak Türk-İslam sentezinin mücessem hale gelmiş şekli” dediği, Taşı toprağı tarih olup, bünyesinde camiler, saraylar, müzeler, abidevi anıtlar ve birbirinden kıymetli birçok kültürel yapıları barındıran muhteşem İstanbul’un misafirleriyiz...

----------------------------------------

Tarihî hadiselere ve şahsiyetlere, ilginç efsanelere, birbirinden kıymetli mimarî eserlere ev sahipliği yapan İstanbul, tarih boyunca cazibesini kaybetmeyip insanlığın odak noktası olmayı başarabilmiş nadir şehirlerdendir.

Kitabı okurken bir taraftan Mossad’ın Taksim’de kurulduğuna, Topkapı Sarayı’nda kimlerin gözünün olduğuna, İstanbul’da suyun macerasına, Fatih Camii’ndeki tablonun sırrına ve daha birçok ayrıntıya şahit olacaksınız.

Bakıp da Göremediklerimizle İstanbul, okurları İstanbul’u keşfetmeye, İstanbul’u yaşamaya ve İstanbul’u anlamlandırmaya davet edip, herkesin yanından geçtiği fakat derununa aşina olanların görebildiği eserleri ve hadiseleri titizlikle okuyucuya sunuyor.


İBRAHİM AKKURT KİMDİR?

 
2010 yılında İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü Lisans ve Anadolu Üniversitesi İlahiyat Bölümü Önlisans, Kapadokya Üniversitesi Turist Rehberliği Bölümlerinden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Tarih/Yakınçağ Anabilim Dalı’nda aynı yıl başladığı Yüksek Lisansını 2013’te tamamladı. İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümünde doktora eğitimine devam etmektedir.

Fatih Tarih Envanteri ve Çanakkalepedia, İstanbul'un Tarihi Hazireleri ve Türbelerinin Envanterlenmesi, İstanbul Tekkeleri Envanter Çalışması, Kültür Bakanlığı Tarihi Yarımada İmar Planı projelerinde "Tarihçi" olarak görev almıştır. "İstanbul Tarih" ve "Tarihçe" Dergileri ilewww.istanbultarih.com isimli internet sitesinin İmtiyaz Sahibi ve yazarıdır.

“Fetvanın Gücü - Şeyhülislam Hasan Hayrullah Efendi”,"İstanbul'un 100 Sultan İkinci Abdülhamid Han Eseri", “Bakıp da Göremediklerimizle İstanbul” isimli üç kitabı bulunmaktadır.

TV ve Radyo programlarının yanı sıra, tarih alanında farklı konularda yurtiçinde ve yurtdışında seminerler vermektedir. Akkurt, 31 ülke ve 120’ye yakın şehirde tarih-kültür-medeniyet anlamında gezi ve incelemelerde bulunmuştur. 


 
1000
icon
M 28 Şubat 2019 22:32

İstanbul'un; Taşının,toprağının, denizinin,göğünün, sevdalısı bir okuyucu olarak kitabı çok beğendim.. Yanından geçtiğim halde bilmediğim ve bilinmesi birçok şey öğrendim.. Ve listeme gitmek için ekledigim yerler oldu.. Tebrikler..

0 4 Cevap Yaz
duyurular DUYURULAR
editörün seçtikleri EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

İstanbul'dan Dünya'ya Tarih'in İzinde